Allen,

 

Tja, hoe zit dat ook al weer? Wat doe je als je een fluitsignaal over het water hoort klinken? Hoe haal je een persoon op de juiste manier uit het water? Wat zijn ook al weer de verschijnselen van een klaplong… wat te doen bij shock? Hoe krijg je een slachtoffer in een boot? Weten jullie het allemaal nog?

Er zijn regelmatig vragen en discussie over deze onderwerpen. Ooit hebben we het allemaal geleerd, maar ja…. Het zakt wat weg….

En dus.. in de herhaling! Een stuk theorie en praktijkoefeningen.

 

Wie doet er mee?

 

Datum: 25 september of 9 oktober (geef je voorkeur aan, dan bekijken we op welke datum de meeste mensen kunnen)

Plaats: Outdoor Inn.

Tijd: 10.00u

 

Carolien gaat een stuk theorie met ons doornemen (dus even je boeken doornemen) . Daarna volgen de praktijkoefeningen. Die zijn vooral leuk en leerzaam als er meerdere duikers komen.

 

Voor 18 september opgeven bij Carolien Flemming of Christa Zorn.

 

Op 18 september bekijken we hoe veel duikers zich hebben ingeschreven en hoe deze activiteit verder vorm gaat krijgen.

 

Groet van Carolien en Chris

Hoi watersporters van GeJo en Nautlius,

Net als vorig jaar gaan we ook dit jaar weer aan de slag met iPlons - "Ik heb PLezier in de ONderwaterSport" om de gezamenlijke zwembadavond in De Hommel te voorzien van een leuk en actief programma. Dit naast de opleidingen en het vrij zwemmen. En wat helemaal mooi is: het is geschikt voor iedereen!

Om het animo hoog te houden voegen we dit jaar een nieuw element toe aan de avonden: de eerste vrijdag van de maand gaan we leuke spelletjes spelen, de weken daarna gaan we aan de slag met basisuitrusting (snorkel, vinnen, masker, loodblokje) om de laatste vrijdag van de maand met perslucht oefeningen te doen. Leuke activiteiten die je sowieso mee wilt maken. En daarnaast je stiekem ook meer vertrouwd maken met zwemmen en duiken omdat we allerlei oefeningen doen gericht op Adembeheersing, Trimmen, Oriëntatie, Zoeken, Redden, Vervoeren en Bevrijden!
 
Wil je ook meedoen? --> Dat kan voor niets en ook geheel vrijblijvend!
Het gebeurt allemaal tijdens het reguliere zwembaduur: 20.30 - 21.30 uur. Zorg dat je op tijd staat te popelen met de juiste spullen. Hoe weet ik wat er gepland staat en wat ik mee moet nemen? De iPlons WhatsApp groep is de uitgelezen kans om op de hoogte te blijven! Meld je aan met jouw mobiele telefoonnummer bij Suzan (GeJo) of Erik L. (Nautilus).
 
Zelf een iPlons les verzorgen? --> Dat kan en graag zelfs! 
We hebben een aantal mensen die het leuk vinden om een les te begeleiden, maar omdat het zo leuk is om zelf mee te doen staan we graag een les af aan wie het wilt geven (wel minstens 2* brevet). Je hoeft overigens niet zelf de les te bedenken (mag wel), want we gebruiken het boek van Wander Bordewijk dat we graag digitaal met je delen (zie bijlage). We vragen wel aan ieder die interesse heeft in het begeleiden om deel te nemen aan de Cursus Toezichthouder (gepland begin oktober). 

Aanstaande vrijdag 2 september start het iPlons gebeuren onder leiding van Pieter Brand en het belooft een spelletjesavond te worden om nooit te vergeten. Houd de WhatsApp dus in de gaten en laat weten dat je komt!

Groeten,
Suzan, Pieter, Peter en Erik
  
De iPlons begeleiding in September, die ietwat gedomineerd wordt door Nautilus, maar daar gaat verandering in komen de rest van het jaar ��:
02 sept. - Pieter Brand 
09 sept. - Erik Langereis
16 sept. - Peter van Leeuwen
23 sept. - Erik Langereis
30 sept. - Peter van Leeuwen

Nautilianen,

 

Zaterdag 2 juli gaan wij duiken in Zeeland. Het is LW om 8.05 uur en HW om 14.35 uur.
het programma en vertrektijd is nog niet bekend, maar dat zullen wij gezamenlijk bepalen.

Opgeven bij Peter van Leeuwen, zie ook de Nautilus mail en de WhatsApp oproep,

Beste Nautilianen,

 

Welke sportievelingen gaan mee !

  • De Maritiem indoor training op zaterdag 16 april of de Noordzee training op Zaterdag 28 mei.

 

Geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Spelbos

Maritieme indoor trainingen

Voor zaterdag 16 april heeft Get Wet Maritiem een  leuke aanbieding voor de indoor training. In plaats van € 75,00 per persoon is het € 65,00 per persoon.

 

 

Van 08.45 uur tot 14.00 uur: Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers, briefing, training, afsluitend met storm, wind, regen, bliksem en golven. Daarna een uitgebreide lunch in het restaurant van Falck/Nutec en uitdeling certificaatje.

 

eindoefening 

Noordzee training

 

Op zaterdag 28 mei 2016 geven wij onze welbekende Noordzee training. Deze training wordt aanbevolen voor alle watersporters zoals duikers, zeilers, kanoërs, surfers en kustreddingsbrigades. Tijdens deze trainingsdag wordt de werking van reddingsmiddelen en technieken uitgelegd. Een “must” voor een ieder die zich regelmatig op of in het water bevindt. Deze training is ook zeer geschikt als teambuildingsdag, bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest. Meld je snel aan, want er is veel animo en voor je het weet is deze dag volgeboekt. Je kan je aanmelden voor deze leerzame en grensverleggende dag en je maakt een dag mee om nooit te vergeten.

 

Foto advertentie

 

Met een vriendelijke groet,

 

Ronald Draaier en Erik Spelbos. 

Beste Nautilianen,

 

Zondag 6 maart staat de prachtige, inspirerende, sportieve, lachwekkende en gezellige Ourthe afdaling 2016 op het “programma”.

 

De Ourthe-afdaling is de traditioneel jaarlijkse aftrap van het Belgische duikseizoen. Het is een afdaling van de rivier de Ourthe in de Belgische Ardennen, tussen de dorpjes Hamoir en Bomal.

Het is een prachtige snorkeltocht stroomafwaarts met een totale lengte van 9 kilometer; een 'aqua-carnaval' waarmee traditioneel het duikseizoen wordt geopend.

Het is erg leuk: met een paar honderd duikers ga je eerst met de lokale boemeltrein twee dorpen stroom opwaarts om vervolgens met vliegende vaart de rivier af te denderen dwars door de natuur van de Ardennen (snelheid afhankelijk van de waterstand).

 Het programma: 08.00 uur verzamelen op het parkeer terrein van het MP duikcentrum.  We voegen dan zoveel mogelijk auto's samen om de benzinekosten te drukken.

Rond 11.00 uur aankomst in Hamoir. We parkeren aan de overkant van de brug rechts; we kunnen op het weiland daar prima bivakkeren. 11.00 uur inschrijven voor de afdaling; kost EUR 10 per deelnemer. 12.00 uur omkleden. 13.00 uur vertrek boemeltrein uit Hamoir naar Bomal. 13.30 uur begin Ourthe-afdaling. 14.30 - 15.00 uur aankomt Hamoir. En na afloop Glühwein om op te warmen en heerlijke Belgische patattekes om de verloren kilo calorieën weer aan te vullen en een leuk aandenken.

Qua uitrusting: snorkeluitrusting, geen perslucht. Snorkel, als je in natpak gaat: tip, neem gaffertape / klustape mee om je seals af te plakken; dat scheelt als je een uur in het water ligt. Mocht je het te koud krijgen geen nood: onderweg zijn zeven EHBO-posten waar je er uit kunt gaan en op kunt warmen waarna je terug gebracht wordt naar Hamoir. Paarse krokodillen / vlotten / opblaasvaartuigen prima maar daar moet je zelf voor zorgen. Het nuttigen van een neut tijdens de afdaling vergroot het onderkoelingsgevaar en is dus niet handig (maar niet iedereen houdt zich daaraan :-))

 

Route: Route: A2 Maastricht. Als je in België bent E25, vervolgens de A25 dwars door Luik heen. Neem niet de rondweg want dat is 20 km omrijden. Na Luik pik de dan weer de E25 richting Luxemburg. Afslag 41 Tilff / Hamoir. N633 Tilff / Esneux. N654 Comblain au Pont / Hamoir. Route touristique: pak de N633 meteen aan het einde in Luik. Mis je afslag 41: neem dan afslag 48 bij door Luik heen. Neem niet de rondweg want dat is 20 km omrijden. Na Luik pik de dan weer de E25 richting Luxemburg. Afslag 41 Tilff / Hamoir. N633 Tilff/ Esneux. N654 Comblain au Pont / Hamoir. Route Touristique: pak de N633, meteen aan het einde in Luik. Mis je afslag 41: neem dan afslag 48 bij Werbemont N66 richting Huy / Hamoir, (of gewoon de tom tom op Hamour, België).

 Meer info: http://www.sealover.be. Waterstanden Ourthe http://www.slalom.nl/peil.html.

 Beste mensen, in deze barre tijden van duisternis, kou en duik accommodatie perikelen grijp deze unieke kans om door het prachtige Belgische landschap je te vervoeren en je te laten inspirerende en je sportieve, lachwekkende en gezellige genen te stimuleren.

 

We maken er een leuke dag van dus.

Aanmelden via Erik Spelbos

 

 

Met een sportieve duikgroet, Erik Spelbos. 

Pagina 1 van 7

Kalender

Geen gebeurtenissen gevonden

Inloggen